Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

راه‌های تشخیص ماهی سالم

ماهی یکی از غذاهای سالم و بسیار مفید است. خیلی از افراد این غذای مفید را فقط به خاطر این که نمی دانند ماهی تازه است یا فاسد شده نمی خورند. یکی از سوالاتی که همواره برای هر یک ما وجود داشته راه های تشخیص ماهی سالم از فاسد به هنگام خریداری است. در مطلب زیر راه های تشخیص ماهی سالم از فاسد آمده است.

1 ) بوی ماهی: ماهی هایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آب های شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می دهند. ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد.
2 ) حالت فلس ها و پولک ها در ماهی: فلس ها در ماهی تازه کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می شوند درحالی که در ماهی فاسد فلس ها برجسته هستند و به راحتی کنده می شوند.
3 ) شکل بدن ماهی ها: بدن ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات می باشد ولی اگر برروی بدن ماهی فاسد با انگشتان فشاری وارد شود کاملا ایجاد فرو رفتگی می کند، همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد و حالت چسبندگی دارد.
4 ) چشم های ماهی: در ماهی تازه چشم علاوه بر این که شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتی که در ماهی فاسد چشم ماهی تیره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است.
5 ) سرپوش گوش ها: در ماهی تازه سرپوش ها به طور کامل و تقریبا چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهی فاسد این سرپوش ها تقریبا جدا هستند و برروی سطح داخلی آنها لکه های قهوه ای و قرمز رنگ دیده می شود.
6 ) حالت آبشش ها: در ماهی تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند. ولی در ماهی فاسد آبشش ها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد