Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

نگاهی به مشکلات زباله های بیمارستانی

چندی پیش در جراید مطلبی را خواندم که زباله های بیمارستانی را به مزایده گذاشته اند و برای بازیافت مجدد شرکتهایی انها را در مزاید خریداری کرده و مجددا تبدیل به مواد جدیدی می کنند که قابل شناسایی نیستند خواهند شد.! 

 

 

جدا با خطر بسیار بزرگی مواجه خواهیم بود اگر مطلب فوق صحت داشته باشد . اگر نتوانیم روی زباله های بیمارستانی نظارت و کنترل داشته باشیم تمامی اهداف ما در بخش ندیریت پسماند بیهوده خواهد بود . واقعا اگر نتوانیم روی این دسته از زباله ها مدیریت نماییم قانون مدیریت پسمانده را تبدیل به کاغذ های بلااستفاده خواهیم نمود. متن مصاحبه در زیر آمده است.

سید رحیم مقیمی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه زباله های بیمارستانی مانند دیگر زباله های تولیدی به مزایده گذاشته می شود، گفت:این مزایده ها به صورتی انجام می شود که هر شخصی که توانایی برنده شدن را داشته باشد اقدام به خرید و فروش این زباله ها می کند و سود فوق العاده‌ای در این بازار نیز وجود دارد.

رئیس اتحادیه صنف پلاستیک با انتقاد از بی اعتنایی مسئولین تاکید کرد: آنها می دانند که چنین فاجعه ای در حال رخ دادن است اما اعتنایی نمی کنند و با وجود اینکه بارها خطر این مساله را گوشزد کرده ایم کسی توجه نمی کند.

مقیمی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان سوء استفاده از وضعیت مدیریت زباله ها، مزایده و خرید و فروش زباله ها به خصوص زباله های بیمارستانی که بیشتر عفونی هستند را به مافیای زباله در کشور نسبت داد، افزود: نمی توانم بگویم مافیایی در این زمینه شکل گرفته اما وقتی امکان دفع زباله های خطرناک در کشور وجود دارد چرا متولیان امر این کار را انجام نمی دهند و نسبت به این مساله حساس نیستند؟

این مقام مسئول در اتحادیه پلاستیک تهران اضافه کرد؛آسیبهای بهداشتی و زیست محیطی ناشی از آلودگی زباله‌ها نصیب همه شهروندان می شود و سلامت آنها را تهدید می کند و در ادامه صنعت پلاستیک نیز از این فرآیند پیچیده خرید و فروش و تولید وسایل آلوده و بی کیفیت آسیب می بیند به شکلی که خریداران زباله های آلوده و خطرناک با تولید محصولات ارزان، بازار صادرات پلاستیک را دچار مشکل می کنند و کشورهایی که جنس ارزان می خواهند با خرید این محصولات برای مدتی راضی می شوند.

مقیمی تصریح کرد: این کشورها پس از اطلاع در مورد خطرات زیانبار آلودگیهای زیست محیطی این محصولات، واردات پلاستیک از ایران را ممنوع می کنند که نتیجه آن به زمین خوردن صنعت پلاستیک کشور است.

رئیس اتحادیه صنف پلاستیک ایران گفت:از زباله های بیمارستانی به جای تولید وسایلی مانند سرعت شکن، وسایلی مانند نایلونهای زباله تولید می شود که مستقیم در دسترس مردم است. به نظر می رسد شیوع سرطانهای پوستی بین مردم، یکی از عواقب این سوء استفاده و بی توجهی است. همچنین مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه گزارشی به طور رسمی درباره خرید و فروش و تبدیل زباله های بیمارستانی به این دفتر ارئه نشده به خبرنگار مهر گفت: این کار غیر قانونی است و کسی که این عمل را مرتکب شود طبق قانون مجرم است و باید مجازات شود.

دکتر سروش مدبری تاکید کرد؛به طور پراکنده این مساله را شنیده‌ام اما هنوز به صورت جدی و مشخص در اینباره اطلاعاتی به دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست ارئه نشده است. با این حال صادرات صنعت پلاستیک باید از طریق کنوانسیون بازل و از دفتر منطقه ای این کنوانسیون مجوز دریافت کند که هنوز هیچ مجوزی به هیچ شرکت یا شخصی داده نشده و شاید به صورت قاچاق صادرات پلاستیک آلوده به کشورهای دیگر صورت می گیرد.

پیرامون این موضوع معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز به خبرنگار مهر گفت: بر اساس قانون مسئولیت مدیریت پسماندها با تولید کننده است و کسی که زباله را تولید می کند باید مدیریت آن را از مبدا انجام دهد و وزارت بهداشت تولید کننده و طبق قانون مسئولیت امهای زباله های بیمارستانی را بر عهده دارد.

دکتر حسن اصیلیان اضافه کرد: طبق ماده 11 قانون مدیریت پسماند، مسئولیت تولید کننده تا زمانی است که زباله ها بی خطر سازی شوند و با نظارت سازمان محیط زیست تحویل مراجعی مثل وزارت کشور و یا شهرداری شوند.

عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس افزود: سازمان حفاظت محیط زیست باید در جریان چگونگی مدیریت و سرنوشت زباله ها قرار گیرد، چرا که معلوم نیست کسانی که زباله ها را خریداری می کنند برای چه هدفی از آن استفاده می کنند. 

نویسنده امیدوار است که بعد از خواندن این مطلب عزیزانی که اقدام به خرید این دسته از زباله ها می نمایند با نگاه به سلامت خانواده خودشان که ممکن است از چنین محصولاتی استفاده مجدد نمایند  در اقدام خود تجدید نظر داشته باشند . چرا مشکلات این دسته از زباله اول خانواده خودشان را بگیرد. 

دکتر مهرداد حلوایی

متخصص فیزبولوژی جانوری و فلوشیپ کنترل آفات شهری و صنعتی از دانشگاه تسینگ هوآ چین

Mehrdad halvaei
Animal Physiology from the professional pest control Tsyng Hua University, China

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد