Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

روشهای کاهش نفخ



bloating

حبوبات، سبزیجات و میوه‌ ها منابع غنی فیبر هستند و حذف ‌شان از برنامه غذایی می ‌تواند مشکلات گوارشی نظیر یبوست را پیش بیاورد.

حبوبات، سبزیجات و میوه‌ ها منابع غنی فیبر هستند و حذف ‌شان از برنامه غذایی می ‌تواند مشکلات گوارشی نظیر یبوست را پیش بیاورد.

بسیاری از افراد به دلیل آن که اسفنکتر تحتانی مری ‌‌شان گشاد شده است، دچار نفخ می ‌شوند. مصرف برخی خوراکی‌ ها نظیر نوشابه‌ های گازدار یا کافئین ‌دار وحتی چای و قهوه و نسکافه یا برخی داروها سبب شل شدن اسفنکتر تحتانی مری می ‌شوند. در این دسته از افراد، موقع حرف زدن، نوشیدن نوشابه یا آب با نی، سیگار کشیدن وخوردن، هوا داخل معده شده و نفخ ایجاد می ‌شود. در این افراد نفخ کردن تنها به دلیل مصرف یک غذای خاص نیست. آن ها در هر شرایطی دچار نفخ می‌ شوند. پس آن ها باید مواد غذایی‌ای را که موجب شل شدن این ناحیه از مری می ‌شوند را حذف کنند.

 

در افرادی که ناحیه تحتانی مری شان شل نیست تنها در شرایطی که حبوبات و سبزیجات مصرف کنند، دچار نفخ می شوند. پس بهتر است مصرف سبزیجات به‌ طور تدریجی بالا رود تا کمتر دچار نفخ شوند. به این ترتیب، بدن کم‌ کم به این شرایط عادت خواهد کرد. اما در مورد حبوبات بهتر است آن ها را شب قبل از پخت خیس کنند تا ماده ی نفاخ، در آب حل ‌شود و دور ریختن آب سبب کم شدن حالت نفاخی حبوبات شود.

راه‌ حل دیگر این است که فرد در کنار مصرف مواد غذایی نفاخ، خوراکی‌ های کاهنده نفخ مانند عرق نعناع یا زیره یا برخی داروها را مصرف کند. اصولا وقتی ماده‌ ای نفخ می آورد دلیل آن هضم نشدن کامل آن ماده است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد