Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

بیماری وبا و خطرات آن را بشناسیم

 

علائم وبا در ابتدا به صورت اسهال آبکی و سفید رنگ و حجیم شبیه آب برنج و دل درد خفیف آغاز و در صورت عدم مراجعت شخص به پزشک به دلیل شدیدتر شدن اسهال و کاهش آب بدن، فرد بیمار دچار خشکی پوست می شود.


استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، اسهال بدون درد و زور و پیچ شکم همراه با گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، تشنگی فراوان، کم شدن یا قطع شدن ادرار را از دیگر علائم این بیماری عنوان کرد.

 فرد بیمار مقدار زیادی
الکترولیت، سدیم، پتاسیم، کلسیم و مواد ضروری بدن را از طریق مدفوع دفع می کند که این امر باعث بروز علائمی نظیر سرگیجه، ضعف عمومی بدن و تپش قلب در فرد بیمار شده که در صورت عدم درمان می تواند به فوت بیمار منجر شود.

وبا بیماری است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد و بیشترین راه انتقال آن از طریق مدفوع انسانی، آب و مواد غذایی آلوده و خوردن سبزی‌هایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی و پساب تغذیه می شود، است.

 شخصی که به بیماری وبا مبتلاست هر بار که به توالت می رود، میلیون ها میکروب از او دفع می شود بنابراین فرد بیمار هر وسیله ای از دستگیره در تا صابون را به میکروب وبا آلوده می کند.

چون میکروب هایی که به صابون جامد منتقل شده اند به نفر بعدی منتقل می شوند پس بهتر است از مایع برای شستشوی دست استفاده شود.

پیشگیری مقدم بر درمان است،لذا از آب های جوشیده و ضد عفونی شده و غذاهای کاملاً پخته و داغ استفاده شود.

میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف باید شستشو،انگل زدایی و ضد عفونی شوند و تا جایی که ممکن است از مصرف سالاد و سبزیجات حتی در خانه خودداری شود.

 میکروب این بیماری در مقابل اسید معده حساس بوده و از بین می رود و به مردم توصیه می شود از غذاها و مواد خوراکی اسیدی همچون آب لیمو، لیمو ترش و آب غوره استفاده کنند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد