Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

انواع سنگ های کلیه را بشناسیم

 

 یکی از دردهایی که در طول زندگی بشر همیشه با نگرانی با آن مواجه می شده است سنگ کلیه می باشد.

سنگ های کلیه یکی از معمول ترین ناهنجاری های مجرای ادراری هستند و معمولا از کریستال هایی که از ادرار جدا شده، درون کلیه گسترش می یابند.
در صورتی که این کریستال ها به اندازه ی کافی کوچک باشند می توانند به راحتی و بدون اینکه فرد مطلع شود از طریق ادرار دفع شوند.اما اگر این کریستال ها به قدری انباشته شوند که سنگ یا سنگ هایی تولید کنند، میتوانند کار کلیه را مختل کنند، جلوی جریان ادرار را بگیرند و باعث ایجاد درد های شدیدی شوند.
درد شدید کلیه معمولا از قسمت پایینی کمر شروع می شود و سپس به پهلو و کشاله ی ران سرایت می کند. برای درمان درد، اولین راه حل ضد درد و در صورت بروز تب مصرف آنتی بیوتیک است. در این موارد به درمان نیاز است. در صورتی که بدون درمان رها شوند می توانند برای همیشه به کلیه آسیب برسانند.

سنگ ها به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شوند، از جمله : رژیم غذایی،کم آب شدن بدن(ننوشیدن آب کافی هنگام انجام دادن فعالیت های سنگین یا ورزش کردن) و سابقه ی خانوادگی .با توجه به شرایط فیزیولوژیک بدن فرد ، سنگ های متفاوتی ممکن است تشکیل شود که مهم ترین آن ها عبارتند از:

سنگ های کلسیمی
سنگ های اسیدیوریکی
سنگ های Struvite
سنگ های cystine
سنگ های xanthine


[تصویر: stone_general.jpg]
سنگ های کلسیمی به دلیل یک بی نظمی در مواد تشکیل دهنده ی ادرار صورت می گیرد.داشتن ادرار اسیدی یا مقدار زیاد یوریک اسید در بدن فرد منجر به ایجاد سنگ های یوریک اسید می شود.

سنگ های Strutive تقریبا همیشه به دلیل ایجاد عفونت در مجاری ادراری که باعث ایجاد باکتری هایی می شود که برخی آنزیم ها را ایجاد می کنند، به وجود می آیند.
سایر سنگ ها از جمله cystine و xanthine معمولا به دلیل ناهنجاری های ژنتیکی ایجاد می شوند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد