Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

چه عاداتی را برای غذا خوردن در نظر بگیریم

عادات خوب غذایی را رعایت نماییم

  • روزانه 5 وعده غذا میل کنید. (صبحانه، ناهار، شام و دو میان وعده صبح و عصر)
  • روزانه حد اقل 5 عدد میوه تازه مصرف کنید.
  • روزانه 3 وعده لبنیات میل کنید.
  • در هفته 2 وعده ماهی مصرف کنید.
  • در هفته بیش از 2 وعده گوشت قرمز مصرف نکنید.
  • روزانه 10-8 لیوان آب میل کنید.
  • شب قبل از خواب و صبح بلافاصله پس از بیداری یک لیوان آب بنوشید.
  • تقریب 30-20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی یک لیوان آب یا مقداری سالاد میل کنید.
  • وسط غذا آب ننوشید.
  • قبل و بعد از غذا دستهای خود را تمیز بشوئید و خوب خشک کنید.
  • صبحانه را کامل و از ترکیبات پروتئین و کربوهیدرات میل کنید مثل نان به همراه پنیر و گردو یا تخم مرغ آپز.
  • شام را سبک و قبل از ساعت 9 شب میل کنید.
  • شام را نیز ترجیحا از ترکیبات پروتئین و کربوهیدرات میل کنید مثل نان به همراه کمی گوشت سفید یا حبوبات.
  • از مصرف غذا های چرب و پر کربو هیدرات و وعده های سنگین برای شام پرهیز کنید.
  • از مصرف قند و شکر و فر آورده های آن ها حتی المقدور خودداری کنید.
  • یک ساعت قبل و بعد از غذا چای یا قهوه میل نکنید.
  • از مصرف روزانه غذا های فیبر دار غافل نشوید مثل: نان سبوس دار، سبزیجات، حبوبات، غلات و...
  • سبزیجات را حتما تازه و تر جیحا خام مصرف کنید.
  • میوه ها را به صورت تازه و در فصل خود میل کنید.
  • سعی کنید هر روز یک میوه حاوی ویتامین ث مصرف کنید.
  • سعی کنید برنامه غذایی روزانه اتان متنوع و متعادل باشد.
  • سعی کنید در هفته حداقل 4 عدد تخم مرغ آب پز میل کنید.
  • به جای پروتئین های حیوانی بهتر است از پروتئین هایی مثل حبوبات، لبنیات کم چرب، تخم مرغ و... استفاده کنید.
  • برای استفاده بهتر از پروتئین ها از ترکیب غلات و حبوبات استفاده کنید مثل: عدس پلو، لوبیا پلو‌، باقلا پلو و...
  • کلا از مصرف غذا های چرب مثل سس ها، کره، لبنیات پر چرب و... خودداری کنید.
  • هیچگاه هیچ یک از وعده های غذایی خود را حذف نکنید.
  • از پر خوری در هر وعده پرهیز کنید.
  • بهتر است به جای آب میوه از خود میوه استفاده کنید.
  • از خوردن غذا هایی مثل: چیپس، پفک، نوشابه، سوسیس، کالباس، پیتزا، غذا های سرخ شده در روغن، لبنیات پر چرب مثل خامه، سس مایونز، شیرینی ها، شکلات، ته دیگ حتی المقدور بپرهیزید.
  • سعی کنید به جای تنقلات از مغز دانه های گیاهی مثل بادام، گردو، پسته و... و میوه های خشک مثل کشمش، توت خشک، برگه ها و... استفاده کنید.
  • 0 حداقل 30-60 دقیقه بعد از غذا نخوابید.
  • بعد از غذا خوردن روی شکم دراز نکشید.
  • از فعالیت های شدید جسمی و فکری بعد از غذا خودداری کنید.
  • از خوردن غذا های خیلی سرد و خیلی گرم خودداری کنید.
  • غذا را خیلی آهسته میل کنید تا معده شما فرصت کند زمان سیر شدن شما را به مغزتان اعلام کند.
  • غذایتان را خوب بجوید.
  • در ساعات منظم و مشخص در شبانه روز غذا بخورید.
  • هنگام غذا خوردن توجه و تمرکز تان را متوجه غذایتان کنید.
  • هنگام غذا خوردن از صحبت کردن و بحث و مشاجره خود داری کنید.
  • از عجله کردن و بلعیدن لقمه های بزرگ و نجویده خودداری کنید.
  • از تماشای تلویزیون هنگام غذا خوردن خودداری کنید.
  • غذا را در محیطی آرام و با اعصاب راحت میل کنید.
  • غذایتان را در نور مناسب و کافی میل کنید.
  • از خوردن غذاهای آماده و غذاهای بیرون حتی المقدر بپرهیزید.
  • سعی کنید در شبانه روز 8-7 ساعت بخوابید تا دچار اضافی وزن نشوید
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد