Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

Biological and Environmental Sciences vital

مهرداد حلوایی دکترای تخصصی فیزیولوژی و فلوشیپ کنترل ناقلین از دانشگاه تسینگ هوآی چین

فرورفتن‌ ناخن‌ پا در گوشت



فرورفتن‌ ناخن‌ پا در گوشت‌ عبارت‌ است‌ از وضعیتی‌ که‌ در آن‌ لبه‌ تیز ناخن در گوشت‌ یکی‌ از انگشتان‌ پا فرو رود. که معمولا در انگشت شست شایع است




علایم‌ شایع‌
ضایعه می‌تواند در کناره داخلی یا خارجی (شایعتر) ناخن یا هر دو طرف ایجاد شود، درد در قسمت قدامی کناره گرفتار ناخن وجود دارد. درمعاینه، پوست ملتهب و قرمز بوده و ممکن است ترشحات چرکی در محل فرو رفتن ناخن دیده شود. درد، حساسیت‌ به‌ لمس‌، قرمزی‌، تورم‌ و گرمی‌ در انگشتان‌ پا در جایی‌ که‌ لبه‌ تیز ناخن‌ در چین‌ بافتی‌ اطراف‌ فرو رفته‌ است‌. وقتی‌ بافت‌ اطراف‌ ناخن‌ ملتهب‌ گردد، معمولاً در ناحیه‌ آسیب‌ دیده‌، عفونت ایجاد می‌شود. اگر عفونت‌ مزمن‌ بروز کند،‌ بدون‌ جراحی‌ قابل‌ علاج‌ نیست‌.

علت فرو رفتن ناخن در گوشت چیست؟
ناخن برخی از افراد، مستعد فرو رفتن در گوشت می‌باشد. اما علل اصلی آن شامل ناخن گرفتن غلط، شکل غیر طبیعی ناخن (شکل‌ ناخن‌ بیش‌ از حد طبیعی‌ دارای‌ انحنا باشد.)، پوشیدن کفش نامناسب و فشار روی دیواره ناخن توسط کفش تنگ یا انگشت مجاور و تجمع چرک و عرق می‌باشند. هنگام گرفتن ناخن، کناره‌های آن باید به قدر کافی بلند باشد. اگر ناخن خیلی کوتاه گرفته شود گوشه تیز ناخن در مجاورت چین پوستی قرار می‌گیرد و بویژه اگر فشار موضعی هم بر آن وارد آید، ممکن است به درون پوست فرو رود، این محیط در حضور چرک و عرق مستعد ابتلا به عفونت می‌باشد.

پیشگیری‌
استفاده از کفش مناسب و کوتاه نکردن ناخن تا گوشه و باقی نماندن قسمت تیز ناخن باعث جلوگیری از رشد ناخن به داخل بافت پا می‌گردد.
    هرگز ناخنها را تا گوشه‌های آن کوتاه نکنید. چون ممکن است یک قسمت تیز از ناخن در بافت اطراف ناخن فرو رود و یا آن را آزرده کند. اگر ناخن خود را تا قسمت گوشه آن کوتاه کردید، مطمئن شوید که قسمت تیزی از ناخن باقی نمانده است.

 

    از کفشهای‌ مناسب‌ و جادار که پا را حفاظت می‌نماید، استفاده کنید. ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد تا زمان‌ بهبودی‌ انگشت‌ پا، از کفش‌ جلوباز استفاده‌ کنید.

 

    ناخنهای‌ پا را با دقت‌ کوتاه‌ کنید. به‌ ویژه‌ افراد مبتلا به‌ دیابت شیرین یا بیماری‌ عروق‌ محیطی،‌ باید در کوتاه‌ کردن‌ ناخنهای‌ پا دقت‌ کنند. در این‌ اختلالات‌ به‌ خاطر جریان‌ خون ضعیف و مختل‌ پا، آسیب‌ به‌ پا خطرناک‌ است‌ و باعث عفونت شدیدی می‌شود.

درمان‌
    ناخن انگشت پای افراد به درجات گوناگون می‌تواند به بافتهای اطراف خود آسیب برساند. در آن مورد، تنها راه حل مشکل، برداشتن حاشیه بیرونی ناخن، به وسیله یک جراحی کوچک است. گاهی‌ بخشی‌ یا تمامی‌ ناخن‌ با جراحی‌ برداشته‌ می‌شود و بستر ناخن‌ تراشیده‌ می‌شود و لذا این‌ مشکل‌ عود نخواهد کرد. این جراحی به طور نسبی بدون درد است و پس از عمل به سرعت بهبود می‌یابد و ناخن‌ دوباره‌ رشد می‌کند ولی‌ احتمالاً مثل‌ قبل‌ نخواهد شد. در موارد مزمن، شدید یا عودکننده‌، پزشکان اقدام به برداشتن کامل ناخن می‌نمایند.

 

    برای‌ مقابله‌ با عفونت‌، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. آنتی‌بیوتیکهای‌ خوراکی‌ معمولاً علایم‌ عفونت‌ را ظرف‌ یک‌ هفته‌ تسکین‌ می‌دهند.

     در موارد قبل‌ یا بعد از جراحی‌ می‌توانید از پوشش‌های‌ مرطوب‌ استفاده‌ کنید. و یا با قرار دادن‌ یک‌ تکه‌ کوچک‌ کتان‌ در زیر ناخن‌ در اطراف‌ لبه‌ها، گوشه‌های‌ ناخن‌ را از بافت‌ ملتهب‌ اطراف‌ آزاد کنید و بافت‌ ملتهب‌ را در برابر آسیب‌های‌ بیشتر حفاظت‌ کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد